ΠΩΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΠΩΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Στις προσεχείς ευρωεκλογές καλούμαι να ψηφίσω τους εκπροσώπους της Ελλάδας στο ευρωκοινοβούλιο. Δεν καλούμαι να ψηφίσω κόμματα και υποψηφίους που θα κυβερνήσουν την Ελλάδα βάσει των θέσεών τους που αφορούν τη διαχείριση και τη βελτίωση της οικονομίας, της υγείας, της δικαιοσύνης, της δημόσιας ασφάλειας, της εκπαίδευσης, της εξωτερικής πολιτικής, της άμυνας και όλων όσων σχετίζονται άμεσα με την εσωτερική οργάνωση του κράτους. Στις ευρωεκλογές οι εκπρόσωποί μας θα διαχειριστούν τις τύχες της Ευρώπης κατά πρώτον και δευτερευόντως, αλλά ουδόλως ασθενεστέρως, τη σχέση της χώρας μας με το Ευρωπαϊκό μόρφωμα όπως αμφίδρομα αλληλοεπιδρούν και επηρεάζονται. Συνεπώς οτιδήποτε συμβαίνει στην Ευρώπη έχει άμεσο ή έμμεσο αντίκτυπο στην Ελλάδα και ως εξ’ αυτού οι εκπρόσωποί μας οφείλουν να προστατεύουν τη χώρα μας από δυσμενείς αποφάσεις του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και επιπλέον να προωθούν προς ενημέρωση και στήριξη τις Ελληνικές θέσεις που είναι και προς το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σήμερα ειδικά που η Ευρώπη βρίσκεται σε μια πρωτοφανή κατάσταση πολιτικής, πολιτισμικής, οικονομικής και αμυντικής σύγχυσης, που αναζητά συγκροτημένο και σφριγηλό βηματισμό στην παγκόσμια αναστάτωση, που αναζητά ηγέτες κύρους και οράματος, που δεν ξέρει καλά-καλά ποια είναι και που θέλει να πάει, οι Ελληνες ευρωβουλευτές πρέπει να είναι πολιτικοί μαχητές.

Βάσει των παραπάνω η ψήφος μου δεν θα δοθεί σε καμία προοπτική δυσαρέσκειας για το κυβερνών κόμμα, σε καμία προσωπικότητα που θα με μεταχειριστεί ως ψηφοφόρο που θα τη βοηθήσει σε ευρωπαϊκή καριέρα με ενθυλάκωση ηγεμονικού μισθού, σε κανένα υποψήφιο που δεν θα μου εξηγήσει τι ακριβώς θα κάνει στο ευρωκοινοβούλιο.

Και αυτά που περιμένω να ακούσω ότι θα κάνει εκεί αφορούν το καλό και την προστασία της Ελλάδας και τον εξορθολογισμό προς ενδυνάμωση του Ευρωπαϊκού κόσμου.

Συνοπτικά στο ευρωκοινοβούλιο θέλω εκπροσώπους-μαχητές που:

  1. Θα καταγγέλλουν συνεχώς, σταθερά και με σαφήνεια την τουρκική επιθετικότητα και παραλογισμό σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου. Θα αναδεικνύουν ότι αυτό είναι και απειλή για την Ευρώπη μια και είμαστε το κρίσιμο ακριτικό της κομμάτι.
  2. Θα πολεμούν ενάντια στον εξισλαμισμό της Ευρώπης που γιγαντώνεται από την εισβολή μουσουλμανικών μαζών που ουδεμία επιθυμία έχουν να δυτικοποιηθούν.
  3. Θα αναδεικνύουν με τον δραματικότερο δυνατό τρόπο τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η Κύπρος από τις αθρόες λαθροεισβολές μουσουλμάνων που αποσκοπούν βεβαίως, βάσει αριστοτεχνικά εξυφασμένου σχεδίου από την Τουρκία, στην αλλοίωση της εθνικής μας δημογραφίας.
  4. Θα επιχειρηματολογούν και θα προτείνουν την ίδρυση ευρωστρατού προκειμένου να αντιμετωπίσουμε ενιαία τις παντός είδους απειλές από Ρωσία, Κίνα, Ιράν και φυσικά (διότι μας αφορά άμεσα) από την Τουρκία.
  5. Θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να δείξουν ότι η υστερία της άμεσης επίτευξης των στόχων της λεγόμενης «πράσινης ανάπτυξης» στην οποία ομνύει η ΕΕ, καταλήγει σε μια πολιτική ενεργειακής φτώχειας για τους πολίτες και τη βιομηχανία.
  6. Θα πολεμήσουν το οικοφοβικό και αυτοφοβικά αποδομητικό σύνδρομο του κινήματος woke (αφύπνιση) το οποίο έχει κυριεύσει δια των καθοδηγητικών ελίτ τις ψυχές των Δυτικών οι οποίοι απεμπολούν παράδοση και ταυτότητα στο θολό δρόμο της πολιτικής ορθότητας.
  7. Θα υπενθυμίζουν με κάθε μέσο στους Ευρωπαίους τις ελληνορωμαϊκές και χριστιανικές ρίζες των λαών τους. Θα παλέψουν με εμπνευσμένο λόγο να αναγομώσουν τις συνειδήσεις με το πολιτισμικό τους υπόβαθρο, να ξαναστήσουν τους πολιτισμικούς τους πυλώνες για να αποτραπεί η πολιτισμική ευθανασία της Ευρώπης.

Οσο δεν ακούω από κανένα κόμμα ή υποψήφιο ευρωβουλευτή εξαγγελίες στα παραπάνω βασικά στοιχεία στρατηγικών προθέσεων, η ψήφος μου δεν τους αξίζει. Αποφεύγω την αποχή από την ψηφοφορία ως μια ανεύθυνη πρακτική αλλά όταν ψηφίζω επιθυμώ να δημιουργώ και όχι να ξεγελώ τον εαυτό μου.

Γιώργος Χώτος, Απρίλιος 2024