2017-Εφημερίδα “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” άρθρο Χώτου για μέδουσες

2017-Εφημερίδα “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” άρθρο Χώτου για μέδουσες

Το καλοκαίρι του 2017 για τις περιοχές του Κορινθιακού και Πατραϊκού κόλπου θα μείνει αξέχατο για την πρωτοφανή εισβολή των μεδουσών-τσουχτρών του είδους Pelagia noctiluca που κυριολεκτικά ακύρωσαν την απόλαυση της θάλασσας από τους παραθεριστές. Για το φαινόμενο αυτό ομίλησαν και ακούστηκαν απόψεις από ειδικούς και μη, άσχετους και σχετικούς, ανεύθυνους και υπεύθυνους. Επιθυμώντας να ενημερώσω την τοπική κοινωνία για τις πραγματικές διαστάσεις του φαινομένου, σε συνεργασία με την εφημερίδα “Πελοπόννησος”, δημοσιεύτηκε την Κυριακή 23-7-2017 η παρέμβαση-ενημέρωσή μου για τις μέδουσες. Ειρήσθω εν παρόδω ότι όντας φανατικός κολυμβητής δεν διέκοψα τα μπάνια μου έστω και αν οι μέδουσες με έχουν “κατασπαράξει”.

Στη φωτογραφία με βλέπετε να κρατώ μια μέδουσα (όχι όμως τσούχτρα) του είδους Rhizostoma pulmo, την οποία έβγαλα στην ακτή για να τη δείξω στα παιδάκια (φυσικά κολυμπώ προστατευμένος από κολάν)..

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Εφημερίδα “Πελοπόννησος”-Αρθρο Χώτου για μέδουσες (23-7-2017)

Και επειδή λόγω χώρου η εφημερίδα δεν μπόρεσε να δημοσιεύσει όλο το άρθρο παραλείποντας μια εκτεταμένη παράγραφό μου στο παρακάτω αρχείο βρίσκεται ολόκληρο το άρθρο μου.

Αρθρο Χώτου για μέδουσες-τσούχτρες