Protists, Cyanobacteria, Rotifers and Crustacea from  the hypersaline ponds of Messolonghi Saltworks (W. Greece). 10th World Salt Symposium-2018, Utah U.S.A.

 Protists, Cyanobacteria, Rotifers and Crustacea from  the hypersaline ponds of Messolonghi Saltworks (W. Greece). 10th World Salt Symposium-2018, Utah U.S.A.

Στο 10ο Παγκόσμιο Συμπόσιο Αλατος-10th World Salt Symposium-2018-Park City-Utah-USA, (αφορά τις αλυκές και την παραγωγή άλατος γενικώς) έχω στείλει και έχει εγκριθεί την εργασία με τίτλο: Protists, Cyanobacteria, Rotifers and Crustacea from  the hypersaline ponds of Messolonghi Saltworks (W. Greece). Αφορά δηλαδή τους οργανισμούς που μελετώ στις υπεράλμυρες λεκάνες των αλυκών του Μεσολογγίου. Ο πλούτος της μικροσκοπιλής ζωής που συναντώ στα δείγματα νερού που εξετάζω είναι ασύλληπτης ομορφιάς και ατελείωτου βιολογικού ενδιαφέροντος. Από το τεράστιο φωτογραφικό και βιντεοσκοπημένο υλικό που έχω συλλέξει προσπαθώ να συμπιέσω κάποιο από αυτό στα περιορισμένα όρια κάποιας εργασίας (σαν κι’αυτή που παρουσιάζω εδώ) για να γνωστοποιήσω τη δουλειά μου. Πέρα από τις επιστημονικές εργασίες, σκοπός μου είναι στο άμεσο μέλλον να δημιουργήσω ένα δυναμικό άτλαντα (σε συνεχή ανανέωση) με φωτογραφίες από τα διάφορα είδη που έχω καταγράψει. Στην Ελλάδα η φυκολογία και η πρωτιστολογία εν γένει είναι εν υπνώσει και είναι κρίμα. Το χρωστώ στους φοιτητές μου αλλά και σε κάθε νέο με παρόμοια ενδιαφέροντα να μπορεί να μοιραστεί μαζί μου αυτά τα οποία εγώ κατέγραψα.

Στο συνημμένο αρχείο παρακάτω υπάρχει η εργασία μου αυτή και το πιο ενδιαφέρον μέρος είναι νομίζω οι φωτογραφίες της με κυανοβακτήρια, ευκαρυωτικά μικροφύκη, πρωτόζωα, τροχόζωα, κωπήποδα αναγνωρισμένα και παρουσιαζόμενα φωτογραφημένα για πρώτη φορά σε Ελληνική δημοσίευση (θεωρώ απαράδεκτη πλέον την παρουσίαση σε εργασία οργανισμού χωρίς εικόνα του) και συνάμα αρκετά από εντελώς άγνωστα είδη (τουλάχιστον σε εμένα).

HOTOS-HYPERSALINITY-ORGANISMS-MESSOLONGHI-SALTWORKS-compact