Μακεδονία που είσαι βορεινή

Μακεδονία που είσαι βορεινή

Αναπόληση Μακεδονικών ελπίδων

Εξαιρετικό άρθρο. Ακριβές, κοφτερό, λεβέντικο. Στα σχόλια επίσης υπάρχουν ακριβή και χρήσιμα στοιχεία για τους “θλιβερούς” μακεδόνες. Πάντοτε πίστευα ότι δεν πρέπει να μπαίνουμε σε διάλογο μαζί τους σχετικά με το όνομα που βαναύσως υπεξαίρεσαν. Να μπούμε σε διάλογο μόνο αν μας αποδώσουν τα ιστορικά μας δίκαια και τότε να τους βοηθήσουμε σε ό,τι θελήσουν. Μέχρι τότε τίποτα άλλο πέρα από την άρνησή μας για Μακεδονία-Μακεδονίτσα και κάθε -νίτσα. Ας τους. Κάποια στιγμή δεν μπορεί, θα νοιώσουν το κενό μέσα και γύρω τους. Δεν γνωρίζουν ποιοί είναι. Προσποιούνται ότι είναι κάτι που ζήλεψαν και επιθύμησαν. Θα τους πλακώσει και μαυρίσει με τα χρόνια. Θα το πληρώσουν. Οταν θα σκεφτούν τι γλώσσα μιλούν, τι κειμήλια, τι μνημεία έχουν, τι αρχαιολογικά ευρήματα τους συνδέουν με τη φαντασίωσή τους, ο γδούπος της διάψευσης θα τους τσακίσει. Γιατί να επωμιζόμαστε τα μελλοντικά τους αδιέξοδα; Ο εχθρός μας είναι ο αιώνιος και φρικώδης Τουρκο-μουσουλμάνος. Αυτό το αλήτικο θηρίο που η ιστορία πέταξε δίπλα μας. Οι φρικώδεις απολίτιστοι και πονηροί μεμέτηδες θέλουν με το ζόρι να ξαναπάρουν το ωραιότερο κομμάτι Γης που βλέπουν και ποθούν. Μόνο εμείς μπορούμε να αντισταθούμε. Ομως πρέπει να αλλάξουμε ριζικά για να λυτρωθούμε κιόλας. Με σχέδιο αποφασιστικότητα και θάρρος. Αν το κάνουμε θα αναβαθμιστούμε και οικονομικώς, θα ξαναγεννηθούμε.
Και ένα σύνθημα πρακτικό για να κλείσω την παράγραφο. Το παράδειγμα το έχουμε δίπλα μας. Πρέπει να γίνουμε ένα “χριστιανικό Ισραήλ”. Με στράτευση για όλους τους νέους και νέες στα 18 χωρίς αναβολές και σαχλαμάρες. Στράτευση για 2 χρόνια και σε συνεχή επιστράτευση μέχρι τα 45. Η νεολαία μας, να είστε σίγουροι, όταν όλοι θα υπηρετούν, πλούσιοι, φτωχοί, αγόρια, κορίτσια, θα εξυγιανθεί. Θα βρει την πυξίδα της. Θα λείψουν οι αλητείες (τουλάχιστον οι περισσότερες) θα αγαπήσουν την πατρίδα. Και όλοι οι μεγαλύτεροι θα πάψουν να βρίζουν το κράτος που δήθεν αποδείχθηκε ανάξιο των προσδοκιών τους (βλέπε συμφέρον).

(Γράφτηκε προ Βορειο-Μακεδονίας)
Γιώργος Χώτος – George Hotos https://www.tovima.gr/2018/02/06/opinions/pgdm-grafikes-kai-akrodeksies-apories-mias-syggrafews/#.WphRoyzWMwo.google_plusone_share