ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ

Το πλανώμενο στον αιθέρα της περιρέουσας ατμόσφαιρας αίσθημα ότι η Ευρώπη αναζητά απελευθέρωση από τα δεσμά που έσφιγγαν τους λαούς της στην αφύσικη πολιτική της υποκατάστασης των εθνικών και συντηρητικών αξιών με την απορρυθμίζουσα κουλτούρα της ενσωμάτωσης των μουσουλμανικών πληθυσμών της, τελικά βρήκε έκφραση στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Οσοι επιχειρούν δήθεν θρηνώντας για την πολιτική κατάπτωση να κινδυνολογήσουν για την δήθεν άνοδο της ακροδεξιάς είναι κάκιστοι αναλυτές της πραγματικότητας. Οι λαοί της Ευρώπης ψήφισαν με γνώμονα την περίσωση όσης εθνικής συνείδησης κατάφεραν να διατηρήσουν αλώβητη όλα αυτά τα χρόνια της θηριώδους επέλασης γραφειοκρατών ολετήρων κατεδάφισης των συντηρητικών αξιών, αυτών ακριβώς που χαρακτήρισαν την μεταπολεμική Ευρωπαϊκή ανάπτυξη.

Η Ευρωπαϊκή ψυχή σαπίζουσα σε μια ανεξέλεγκτη περιδίνηση τις τελευταίες δεκαετίες, φαίνεται ότι κακοφόρμισε τόσο πολύ πλέον που οι λαοί της ζήτησαν απεγνωσμένα να πιαστούν από κάπου για να μην αφανιστούν στη μαύρη τρύπα της πολιτικής ορθότητας και του γουοκισμού.

Η ψήφος στις δεξιές δυνάμεις έστειλε το μήνυμα της απόρριψης των υφιστάμενων δήθεν κεντροδεξιών, φιλελεύθερων, πράσινων και σοσιαλιστικών δυνάμεων ως πλήρως αποτυχόντων στις αρχές της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Ιδιαίτερα προς το εξωνημένο διευθυντήριο των Βρυξελλών, το πλήρως αποκομμένο από τις επιθυμίες και τα συμφέροντα των λαών, το δρων εν κρυπτώ και παραβύστω, αγνοώντας ακόμα και το Ευρωκοινοβούλιο, το μήνυμα των εκλογών αποτελεί πλήρη απόρριψή του μετά μεγίστης βδελυγμίας.

Οδεύουμε προς μια πραγματική ανάσταση της χριστιανοδημοκρατίας στην Ευρώπη στην οποία θα ενταχθούν όλες οι δεξιές δυνάμεις με οδηγό ένα ανανεωμένο λαϊκό κόμμα αφήνοντας κατά μέρος τους πειραματισμούς πλεύσης σε κεντροδεξιά πελάγη που στην ουσία δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το να αποτελούν τη δεξιά και συντηρητική πτέρυγα των εξ’ ορισμού αριστερόστροφων σοσιαλιστών. Οι πράσινοι και οι φιλελεύθεροι οδεύουν προς την πλήρη απαξίωση καθώς αυτιστικά και ναρκισσιστικά ελιτίστικα περιφρόνησαν τις πραγματικές ανάγκες των λαών ομνύοντας στην πράσινη ανάπτυξη της ενεργειακής φτωχοποίησης. Το αν στη συνολική εικόνα χωρέσουν και ακροδεξιά στοιχεία αυτό αφενός δεν έχει την έκταση που οι πανικόβλητοι δήθεν εκσυγχρονιστές κραυγάζουν και αφετέρου σε μια κυριαρχούσα χριστιανοδημοκρατία δεν θα βρουν το χώρο για εξτρεμισμούς προς δικαίωση της ύπαρξής τους.

Η Ευρώπη των λαών αναζητά να γίνει η Ευρώπη των εθνών διότι μόνο έτσι η ενδυνάμωση των επί μέρους θα φέρει την ενδυνάμωση του όλου. Και πράγματι η Ευρώπη ως ιδέα για να δυναμώσει και στεριώσει οφείλει τάχιστα να ξεκαθαρίσει τα του οίκου της για την κοινότητα που τη συμφέρει να είναι.

Δύο είναι τα κορυφαία ζητήματα στα οποία νοσεί και απαιτείται δραστική θεραπεία και κατόπιν συντήρηση της υγείας της.

Πρώτον, η αντιμετώπιση της μουσουλμανικής πλημμυρίδας ασύμβατης με την Ευρωπαϊκή κουλτούρα και απρόθυμη να ενταχθεί στον πολιτισμό της.

Δεύτερον, η αποβιομηχανοποίηση και η ενεργειακή της εξάρτηση από μη δημοκρατικές περιοχές του πλανήτη, καθιστώντας τη έτσι βαθμιαία όμηρο της Κίνας και της Ρωσίας αλλά και οικονομικό επαίτη προς τις ΗΠΑ.

Εάν τα παραπάνω νοσήματα δεν γίνουν κατανοητά δεν πρόκειται να αποφασιστεί η θεραπεία τους. Αμεσα ή έμμεσα αυτό ήταν το μήνυμα των Ευρωπαίων ψηφοφόρων. Και μάλιστα το μήνυμα εμπεριείχε και πρόθεση ανάληψης θυσιών από τους λαούς. Σε απλά λόγια ήταν: μέχρις εδώ, σταματήστε το χαϊδολόγημα και την ανοχή στη θρασύτητα των μουσουλμανικών ολετήρων της Ευρώπης μας, δώστε τους να επιλέξουν «ή όπως εμείς, ή πάρτε δρόμο», ασφαλίστε τα σύνορα από τους λαθροεισβολείς, αφήστε κατά μέρος την πράσινη ανάπτυξη και δώστε μας φτηνή ενέργεια με ευρωπαϊκά εργατικά χέρια.

Παράλληλα με τα δύο παραπάνω κορυφαία ζητήματα υφίστανται και οι σύμφυτες με αυτά και στηριζόμενες από τις ηγετικές ελίτ επιβολές απορρύθμισης των παραδοσιακών αξιών της οικογένειας, του φύλου, της χριστιανοσύνης και γενικά όλων των παραμέτρων της  κοινωνικής Ευρωπαϊκής διάστασης. Οι λαοί κραύγασαν: αρκετά πια με το γουοκισμό, με την αριστερή προοδευτικότητα, με την πολιτική πλαδαρότητα, με την ανευθυνότητα. Φέρτε μας πίσω την Ευρώπη που μας στερήσατε.

Γιώργος Χώτος, Ιούνιος 2024